342

Kuidas valida värsket kala

Kala kasulikkusest teavad ilmselt kõik ning mereriigina on kala alati ka eestlaste toidulaual olnud. Võrreldes Euroopa Liidu keskmisega tarbivad eestlased kala küll mõnevõrra vähem, ent...

277

Kuidas hoiustada maheõunu

Vaja läheb: külmkappi hoiustamiseks sobivaid anumaid paberkotte/ajalehti Praegusel ajal kasvatavad paljud inimesed endale ise orgaanilisi puu- ja aedvilju. Kuna üldjuhul ei ole keegi võimeline ega...

274

Kuidas frittides alati parim tulemus saavutada

Frittimisele või friteerimisele heidetakse alati ette, et tegu ei ole just kõige tervislikuma toiduvalmistamise viisiga, aga olgem ausad, frititud toit on kõige parem. Täiuslikkuseni küpsenud...

243

Köömneküpsised

Vaja läheb 500g lehttaigent 3,5spl köömneid 2tl paprikapulbrit 1tl soola 80g riivitud juustu 2spl võid Valmistamine Rulli lehttaigen võimalikult õhukeseks, määri kokku sulatatud võiga ja...

222

Kokakunstiga sina peale

Rahva seas räägitakse nalju saamatust kokast, kes ei suutnud isegi vett keeta ilma seda põhja kõrvetamata. Sellises naljas peitub aga paljude jaoks rohkem, kui võiks...

205

Kodune toiduallergia test

Vaja läheb: piima maisi mune pärmi nisu sojaube Kodused katsetused toiduallergiate avastamiseks võivad kahtluste korral aidata olukorda selgust tuua. Samas tuleb meeles pidada, et ehkki...

gluteenivaba kook

Gluteenivaba kook mida on kerge valmistada

Gluteenitalumatus ei tähenda, et kookide ja muude maitsvate küpsetistega tuleks igaveseks jumalaga jätta. Tegelikult on gluteenivabade koogiretseptide valik üsna lai ning kui mõned võtmekomponendid välja...

kaneel

Kaneel ja selle kasutusvõimalused

Kaneeli ajalugu ulatub aastatuhandete taha, mil see leidis kasutust juba vanade egiptlaste palsameerimisprotsessi juures. Kaneel pärineb igihaljaste kaneelipuude koorest ning tänapäeval kasutatakse seda nii toidutegemise...

116

Jõulueri – võlts pohlamoos!

Samm 1 Otsusta, kui suure koguse moosi soovid keeta. Mina võtsin ~300g pihlakas “Granatnaja-t”. (nimetus) Samm 2 Koori ja lõigu sama kogus õunu. Samm 3 Pestud...

100

Isetehtud maitseõlid ja -äädikad

Dippimiseks ja toitude maitsestamiseks kasutatavad maitsestatud õlid ja äädikad on aina populaarsemad ja neid kasutatakse palju suupistete ning saia ja leiva lisanditena. Tegu on üsna...

Iirise-kohupiima unelm

Koostisosad: selga küpsised (vanilje) 4x180g kohupiimapasta (vanilje) 2x300g Kalevi tume kirsišokolaad 1/3 Kalevi iirise kommid 2x150g Liptoni jahtunud tee 1 tass Võta koogi alus ja lao sinna esimene küpsiste kiht....

58

Idandamine

Vajalikud vahendid Idandamine on tore võimalus ka talvisel ajal midagi värsket ja niivõrd-kuivõrd rohelist hamba alla saada. Vaja läheb ühte tavalist keeratava kaanega purki ning...

57

Hõrgutav suvesalat!

Koostis: 1 kurk 100g viinamarju 0,5 sidrunit (pigista mahl salati peale) 0,5 suurt haput õuna 2 peotäit basiilikut 200g praetud kanafilee kuubikuid soola ja pipart...

35

Greip – suurepärane dieettoit

Greipide kasulikust mõjust kaalu alandamisel on erinevates ringkondades räägitud juba aastaid. Koostatud on isegi niinimetatud greibi dieete, mis näevad greipi iga toidukorra kohustusliku osana. Greibi-usk...

34

Erinevad noad

Igas majapidamises on vaja korralikke nugasid ning õnneks müüakse neid ka valmis komplektides. Sellise komplekti seas kipub olema ka võõrama moega nugasid, millega ei osata...

lillkapsasupp

Wisconsin lillkapsasupp!

Koostis 3 spl soolata võid 1 keskmine kollanesibul, hakitud 1/4 tassi jahu 2 tassi piima 1,5 tassi vett 2 tassi juurvilja/kanapuljongit 2 lillkapsast, tükeldatud 1...

1371136544-92_9a52cd9cadc3d7b1ee65f7449f0fdc03

Brokkoli juustuampsud!

Koostis  1 pakkkülmutatud brokkolit 1 pakk riivitud juustu 200g 3 muna soola ja pipart 1 tass riivsaia Sega kõik koostisosad suures kausis üheks massiks. Vormi kätega ühtlased...

logi sisse

Captcha!

unustasid parooli?

Back to
logi sisse
Choose A Format
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals