Kaks ülihead muffini retsepti

3430
muffini retsept
Banaani muffini retsept

Kogus: 18 kuni 24 muffinit
Ettevalmistuse ajakulu: 15 minutit
Küpsetamise ajakulu: 25 minutit
Kokku ajakulu: 40 minutit

Need lihtsalt valmistatavad baananimuffinid on kindlasti ühed parimad mida sa kunagi proovinud oled.

Koostisosad:

750 milliliitrit jahu
1 teelusikas soodat
1 teelusikas soola
1/2 teelusikat küpsetuspulbrit
500 milliliitrit granuleeritud suhkrut
250 milliliitrit taimset õli
3 muna
1 supilusikas vaniljeekstrakti
4 küpset banaani, kooritult ja purustatult(tambitult)

Juhised:

1. Eelsoojenda ahi 160 kraadi peale ning pane muffini alused valmis.
2. Sega keskmise suurusega kaussi jahu, sooda, sool ning küpsetuspulber.
3. Võta teine, natukene suurem, kauss ning sega seal korralikult kokku suhkur, õli, munad, vaniljeekstrakt. Seejärel lisa ka banaanisegu ning sega uuesti.
4. Lisa kuivained banaanisegusse ning sega võik mikserda kõik omavahel kokku.
5. Täida muffinialused umbes kahe kolmandiku jagu. Seejärel küpseta muffineid kuni nad on pealt kuldpruunid(umbes 25 minutit). Võta muffinid ahjust välja ning enne serveerimist lase neil natukene jahtuda.

Muffineid võid säilitada külmkapis, õhukindlas karbis 4 päeva või sügavkülmas kuu aega.

Mustika muffini retsept

muffini retsept

Kogus: 12 muffinit

Ettevalmistuse ajakulu: 20 minutit
Küpsetamise ajakulu: 25 kuni 30 minutit
Kokku ajakulu: 50 minutit

Koostisosad:

500 milliliitrit jahu
1 supilusikas küpsetuspulbrit
1/2 teelusikas soola
1 muna
250 milliliitrit granuleeritud suhkrut
4 supilusikat soolavaba võid, sulatatult ning jahutatult
315 milliliitrit hapukoort
1 supilusikas vaniljeekstrakti
375 milliliitrit värskeid või külmutatud mustikaid

Juhised:

1. Eelsoojenda ahi 175 kraadi peale ning pane muffini alused valmis. Määri alused võiga kokku.
2. Sega keskmise suurusega kaussi jahu, sool ning küpsetuspulber. Purusta muna teise, sama suurusega, kaussi ning vispelda umbes 20 sekundit kuni muna värv on ühtlane. Lisa munale suhkur ning vispelda umbes 30 sekundit kuni segu on pehme. Seejärel lisa või ning kapukoor ning vispelda kõik omavahel kokku.
3. Lisa esimeses kausis olevatele ainetele marjad ning teise kausi sisu ning sega kuni segu on ühtlane ning pane tähele, et ka marjad oleks ühtlaselt jaotunud. Mõned väikesed jahuklimbid võivad jääda. Pane tähele, et sa ei segaks liialt palju.
4. Jaga segu muffini aluste vahel ning küpseta kuni muffinid on helekuldpruunid. Selleks, et testida kas muffinid on ikka küpsed, võid torgata hambaorgi muffini keskossa ning kui see tuleb puhtalt välja, siis muffinid on valmis.

Serveeri kohe või toatemperatuuril. Head isu! Kas sulle meeldis see muffini retsept? Anna sellest meile kommentaarides teada! Kui soovid mõnda muud muffini retsepti, siis võid vaadata allrecipes.com lehelt.