Category Archives: Toit

Kaks ülihead muffini retsepti

Banaani muffini retsept Kogus: 18 kuni 24 muffinit Ettevalmistuse ajakulu: 15 minutit Küpsetamise ajakulu: 25 minutit Kokku ajakulu: 40 minutit Need lihtsalt valmistatavad baananimuffinid on kindlasti ühed parimad mida sa kunagi proovinud oled. Koostisosad: 750 milliliitrit jahu 1 teelusikas soodat 1 teelusikas soola 1/2 teelusikat küpsetuspulbrit 500 milliliitrit granuleeritud suhkrut 250 milliliitrit taimset õli 3 muna 1 supilusikas… Read More »

Dieettoidud – 8 madala kalorisisaldusega toitu mis täidavad ka kõhtu

Me kõik teame, et dieeti on väga raske pidada. Kõige raskemaks takistuseks osutub tavaliselt pidev tühja kõhu tunne, sest dieeti pidades on meie söögikorrad tavapärastest kõvasti väiksemad. Õnneks on olemas palju toite, mis hoiavad kõhu täis ning on samas ka madala kalorisisaldusega. Toome teieni üheksa dieettoitu mis aitavad teil oma piha ümbermõõtu kontrolli all hoida. Dieettoidud nr.1 – Ahjukartulid   Vastupidiselt… Read More »

Pannkoogi retsept – midagi põnevat igale maitsele

Pannkoogid kipuvad seostuma lapsepõlve ja pühapäeva hommikutega, mil kogu pere üheskoos laua taga istub ning pannkookidega maiustab. Mõnel perel on kindlasti oma eriline pannkoogi retsept, mille järgi on pannkooke valmistatud juba vaarema aegadest. Mõned eelistavad õhukesi ülepanni kooke, millest saab moosi ja muude lisanditega maitsvad taskukesed vormida, teiste süda kuulub aga jäägitult väikestele kohevatele pannkoogikestele, mida on mugav… Read More »

Sügisesed magustoidud

  Sügishõnguliste küpsetiste ja magustoitude peale mõeldes kerkivad esmalt silme ette õunakoogid ja kõrvitsapirukad. Enne järjekordse traditsioonilise maiuspala kasuks otsustamist tasub korraks mõelda ka pisut vähemlevinud sügismaitsete peale. Kes pole varem bataadi-brownies või pähklist õunakeeksi proovinud, võib julgelt uusi retsepte katsetada. Järgmine kord magustoiduideid otsides tasub katsetada mõnd allpool toodud kodust retsepti.   Inglikook Hinnanguline ajakulu: Ettevalmistus –… Read More »

Neli maitsvat ning lihtsat paleo retsepti

Grillitud kana koriandri ja basiilikuga kolm laimi (mahl ja koor), eraldi lisatuna kolm supilusikat ja 60 ml oliiviõli kolm supilusikat Dijoni sinepit kolm supilusikat gluteenivaba sojakastet (Tamari kastet) kuus hakitud sibulapealset, eraldi lisatuna neli hakitud küüslauguküünt, eraldi lisatuna kaks supilusikat hakitud basiilikut kaks supilusikat hakitud koriandrilehti maitsestamiseks soola ja pipart kontideta kanakintse (1,4 kg) Alustuseks tuleb kokku segada… Read More »

Veinide jahutamine – millal ja kuidas

Veinide jahutamine võib inimesi teinekord segadusse ajada – millal ja kuidas seda õieti tegema peaks? Ühed usuvad, et avamata veinipudel tuleb külmkappi asetada, samas leidub ka neid, kelle arvates peaks kinnine veinipudel hoopis köögikapi peal seisma. Veinide jahutamise või mitte-jahutamise kohta on omajagu arvamusi ja siinne juhend ongi mõeldud selleks, et oleks selgem, millal ja kuidas võiks veini… Read More »

Värskendav maasika punš

Koostisosad: Jää. 1l jahutatud ananassimahla. pool tassi vett. 3/4 tassi roosa limonaadi konsentraati. 3/4 tassi suhkrut. 1l maasika jäätist. 2 ingveri õlut. Kuidas teha: Sega punšikaussi esimesed 4 koostisosa. Lisa jäätis ning sega õrnalt. Siis lisa ingveriõlu ning sega uuesti ja serveeri kohe.

Värskendav kodune limonaad

Vaja läheb: sidruneid või sidrunimahla lõikelauda teravat nuga elektrilist või mehaanilist mahlapressi sõela marlit kaussi või kannu suurt lusikat vett suhkrut või suhkruasendajat Külmal limonaadil on palju häid omadusi. See aitab kustutada janu, ravida levinumaid külmetushaigusi ning taastada organismi vedelikuvaru. Traditsiooniline limonaad pakatab C-vitamiinist ja kuumal suvepäeval peavad jahutavast karastusjoogist ühtmoodi lugu nii lapsed kui täiskasvanud. Seda on… Read More »

Üllatav ja kasulik arbuus

Kuumal suvepäeval mõnusalt magus-mahlase külma arbuusilõigu söömine on tõeline nauding. Arbuusi värskendav maitse ja kaunis värv on ilmselt paljudele tuttavad, aga järgnev artikkel annab kõigile võimaluse ka arbuusi toitainesisalduse kohta juurde lugeda. Arbuus sisaldab portsjoni kohta rohkem tervislikku lükopeeni kui mis tahes muu värske puu- või aedvili. Just lükopeen annab tomatitele ning arbuusidele iseloomulke punaka värvuse. Lükopeeni peetakse… Read More »