Category Archives: Retseptid

Otsid retsepte? Meie lehelt leiad igasuguseid retsepte alates tervislikest retseptidest kuni kaloririkaste tortideni välja. Oleme kindlad, et leiad siit endale sobiva idee mida kohe täna õhtul valmistama hakata. Tule ja veendu ise!

Erinevad kodused bruschettad

Koostisosad: Ciabatad. Kasutasin tumedaid, aga võib väga vabalt kasutada ka heledaid. Tomatid. Kasutasin kirsstomateid kuna talvel pole häid suuri tomateid lihtsalt saada. Kitsejuust Pesto Oliiviõli Sool ja pipar Keera ahi 200 kraadi peale ning laota küpsetuspaber pannile. Tee ciabatad oliiviõliga kokku ning aseta pannile. Tükelda tomatid ning pane nad koos kitsejuustuga ciabatade peale. Teised bruschettad tegin lihtsalt määrides… Read More »

Kiire ja lihtne apelsinijook

Koostisosad: 1 joogi jaoks: 1 apelsin, 5 jääkuubikut, 1 viil pressitud laimimahla, 4cl tequilat,sool. Koori apelsin ära. Parema tulemuse saamiseks võib ka apelsini naha noaga ära lõigata. Seekärel pane kõik koostisosad blenderisse(väljaarvatud sool) ja blendi korralikult. Hea oleks kui tekiks ühtlaste väikeste jäätükkide mass. Soovi korral tee klaasi äär soolaseks. Pane taldrikule soola, tee klaasi ääred märjaks ja… Read More »

Peekoni-, muna- ja juustuvõileib hommikusöögiks.

Koostisosad 1 võileiva valmistamiseks: 3 riba peekonit. 1 muna. 2 kääru riivsaia. 1 viil juustu. sool ja pipar Lase pann maksimum kuumuse peal soojaks 2 minutit. Seejärel vähenda kuumust keskmise peale ning pane peekoniviilud peale. 3 minuti pärast keera peekonid ümber ning prae neid veel 3 minutit. Kui peekonid on valmis, vala pool rasvast ära ning löö munad… Read More »

Tort Eesti 94

Vajaminevad ained. BISKVIIT PÕHI: 5 muna 5 spl jahu 5 spl suhkrut 1tl Küpsetuspulbrit TÄIDIS: Sulatatud shokolaad. GLASUUR: 2 munavalget 375 g tuhksuhkrut KAUNISTAMISEKS: Shokolaad Taigen Eralda munad. Vahusta munavalge. Lisa järk-järgult jahu ja suhkur ning küpsetuspulber. Kalla taigen eelnevalt valmis pandud vormi. Küpsetamine Küpseta 200 kraadi juures 30 min. Eelvalmistus Lase biskviidil jahtuda. Lõika pooleks ja pane kahe kihi… Read More »

Hapendatud porgandid

Hapendamine ei ole siinmail midagi uut, aga üldjuhul räägitakse sel juhul ikka kapsast või kurkidest. Tegelikult on krõpsuv hapendatud porgand niisama hea kui traditsioonilisemad hapendatud köögiviljad. Ei mingit äädikamarinaadi, lihtsalt kange soolalahus, mis annab porganditele (ja tegelikult mis tahes köögiviljadele) omapärase pikantse meki. Hapendatud toidud on ühtaegu maitsvad ja kasulikud ning erinevalt äädikaga marineeritud suupistetest sobivad väikesed hapendatud… Read More »

Kook sügavkülma

Koostisosad Vali kook, mida soovid teha. Laimi-šokolaadikook Põhi: 1,5 pakki šokolaadi küpsiseid 120g võid Täidis: 5 munakollast 400g kondentspiima 1dl laimimahla Peale: 100g šokolaadi 1 laim Sidrunikook(pildil) Põhi: 1 pakk klassikalisi küpsised 100 g võid Täidis: 5 munakollast 400g kondentspiima 1dl sidrunimahla Peale: 1 sidrun vahukoor Valmistamine (PÕHI) Mõlemat kooki valmistatakse ühte moodi Purusta küpsised võimalikult peeneks ja… Read More »

Marineeritud naerid

Naereid marineeritakse sageli koos peeditükkidega. Selle tulemusena teevad naerid purgis seistes paraja muutumismängu läbi ja omandavad kelmikalt roosapõskse värvuse. Alguses on marineerimisvedelik tänu peedile õrnalt toonitud, aga juba päev hiljem on vedelik tumedamaks värvunud ja naerid omandavad peaaegu neoonroosa värvitooni. Lõpuks polegi enam võimalik naeril ja peedil silma järgi vahet teha. Marineeritud naereid on tõeliselt lihtne valmistada – tuleb… Read More »

Sellerimoos

Koostisained: pool kilo varssellerit 1 3/4 tassitäit suhkrut pool tassi vett (umbes 120 ml) kaks supilusikat sidrunimahla Valmistamisõpetus Peske seller ja lõigake varred õhukesteks viiludeks. Retsept on mõeldud poole kilo tükeldatud selleri jaoks. Ajage suures potis vesi keema, lisage seller ja keetke kuni selleritükid on enam-vähem pehmed (a dente). Seejärel kurnake ning valage keeduvesi ära. Nüüd segage potis… Read More »

Kodune abivahend iivelduse ja seedehäirete vastu – ingverikommid

Ingverit peetakse soojendavaks ja teravamaitseliseks taimeks. Ingveri soojendavad omadused on ka põhjuseks, miks see leiab sageli kasutust mitmesuguste külmetusega seotud haiguste ravimisel. Lisaks külmetushaigustele on ingverist abi ka toidumürgituse ja iivelduse vastu, samuti kehva seedimise ergutamiseks ning kõhulahtisuse, isupuuduse ning külmade käte-jalgade puhul. Väike tükike värsket ingverijuurt võib kõikide nende vaevuste puhul lausa imesid teha. Mõnedele inimestele aga… Read More »

Sidrunine spargel peekonis

Kevad rohetab  täistuuridel ja sparglisõpradel on aeg potid-pannid värskete saaduste jaoks valmis panna. Pikk ja sihvakas, alati rohelises ning võrratult kauni ‘juuksepahmakaga’ – spargel on toidumaailmale oma õrna maitse ja krõmpsu tekstuuriga (noorte taimede puhul) kustumatu mulje jätnud. Spargli valmistamiseks ei ole palju vaja, see tänuväärne köögivili maitseb hästi nii röstituna, keedetuna, praetuna, grillituna kui aurutatuna. Eriti võrgutavalt… Read More »