Suurepärane viina-granaatõuna martiini

3204

Vaja läheb:

  • valget viina (eriti hästi sobib sidrunimaitseline)
  • granaatõunamahla
  • triple sec likööri
  • jääd
  • sidrunit
  • kokteilisegisti
  • martiiniklaasi

Granaatõunamahlaga martiini on mõnusalt magusa maitsega kokteil, millega sõpru-tuttavaid õhtusöögi või peo ajal üllatada. Parim kombinatsioon magusast granaatõunast ja viinast ongi toodud just järgnevas retseptis. Erilisema elamuse saamiseks tuleks alati kasutada naturaalset mahla ning segada kokteilid kokku vahetult enne serveerimist.

Jää

Esmalt tuleb kokteilisegistisse lisada pisut jääd. Kogus jäägu igaühe enda otsustada, aga jahutatud martiini on kindlasti parem kui soe. Kellele meeldib just jääga martiini võib segistis piirduda paari üksiku jääkuubikuga. Kes aga tahab kohe klaasi valades parajalt külma kokteili, peaks arvestama pisut suurema jääkogusega. Martiinisid võib serveerida nii jääkuubikutega kui ilma – kõik taandub isiklikule eelistusele.

Viin

Seejärel tuleb kokteilisegistisse lisada viin. Kes tahab, võib kasutada sidrunimaitselist viina, mille omapärane aroom sobib imehästi granaatõunamahlaga. Kes tsitruselistest suuremat lugu ei pea, võib mõistagi otsustada ka täiesti tavalise viina kasuks.

702

Triple sec

Järgmisena sammuna tuleb segistisse valada 30 milliliitri jagu Triple sec või Cointreau likööri. Tegelikult võib kasutada mis tahes apelsinimaitselist likööri. Kõik oleneb isiklikest eelistustest ja eelarvest. Enamasti aga jääb granaatõunamahla maitse niikuinii domineerima ning pole mingit vajadust kõige kallimat apelsinilikööri muretseda.

Sidrun

Sidrun tuleb poolitada (pikuti), ühest poolikust veel üks lõik välja lõigata ja selle mahl segistisse pigistada. Kes tahab eriti tugevat sidruni maitset, võib tühjaks pigistatud sidrunilõigu samuti segistisse visata.

703

Granaatõunamahl

Viimase koostisainena tuleb lisada 180 milliliitrit granaatõunamahla. Seejärel tuleb segistit käe vahel paar sekundit tugevalt raputada, et kõik ained omavahel seguneksid.

Kaunistamine

Serveerimiseks tuleb segisti sisu spetsiaalsetesse martiiniklaasidesse valada. Kaunistamiseks võib klaasi põhja mõned granaatõunaseemned panna. Teine võimalus on lisada klaasi sidrunikoorest keerd. Kes tahab sidrunisemat maitset, võib keeru tegemiseks kasutada ka viljaliha. Traditsiooniliselt aga valmistatakse dekoratiivne keerd sidruni koorest – selleks tõmmatakse üks pikk kooreriba ja keerutatakse see kokku. Aroomi ning maitse rõhutamiseks võiks klaasi serva kõigepealt sidrunikoorega üle hõõruda ning selle siis klaasi äärele asetada.

704

Kui viimane lihv antud, on kokteil nautimiseks valmis. Retseptis antud kogustest valmib kaks kokteili. Suurema peo korral on soovitatav kõik koostisained juba varakult kokku segada ja kannuga külmkappi tõsta. Sedasi on jooke hiljem kiire ning mugav serveerida. Tegu on täpselt paraja kombinatsiooniga magusast mahlast ja alkoholist, millest kõik peolised lugu oskavad pidada.

705