Make your own sandwich peekoni ja värske kraamiga

1094

“Make your own sandwich” ( Tee ise oma võileib.- ing)  annab igale külalisele võimaluse panna kokku täpselt selline võiku nagu ta ise soovib. See on midagi uudset tavalisele snäkilauale ning ma võin garanteerida, et külalistele meeldib see.
Katseta julgesti ka muude lisandidega nagu krevetid, kurk, marineeritud sibul jne!

Vaja läheb:
ciabatta
1 küüslauguküüs
õhukesi peekoniviile (soovitavalt Rakvere. need on eriti mõnusalt õhukesed)
lehtsalatit
punane sibul
kirsstomateid
tšillikaunast imepisikene tükikene
sorts oliivõli
maitsestamata jogurtit
sool,pipar

Valmistamine:
Lõika ciabatta viiludeks, nirista kergelt oliivõliga üle ning aseta ahju 180 kraadi juurde ca 10 minutiks. Mõte on selles, et sai saaks kenasti soojaks, väljast krõbedaks, aga seest jääks pehmeks. Samal ajal säti vaagnale pestud salatilehed, pooleks lõigatud kirsstomatid ning õhukeseks lõigatud sibularõngad. Kirsstomatitele puista peale soola ja pipart. Prae peekon mõlemalt poolt kuldpruuniks ning aseta köögipaberile nõrguma, et üleliigsest rasvast lahti saada. Kui see juhtunud siis aseta seegi vaagnale. Nüüdseks peaks ciabatta juba valmis olema. Võta need ahjust välja ning hõõru neid küüslauguküünega. Kui sa ei ole küüslaugufänn, võid selle protseduuri tegemata jätta. Soovitav on ciabattale eraldi vaagen leida, et ta teiste niiskete koostisosadega kokku ei puutuks. Kellelegi ei meeldi läbi vettinud sai.
Nüüd valmista jogurtikaste. Selleks haki tšilli hästi peeneks (Soovitav on enne ka kauna vürtsikust testida. Mõned poes müüdavad tšillid võivad olla väga teravad) ning lisa jogurt, sorts oliivõli ja sool pipar. Sega ühtlaseks. Kaunistuseks võid kastmele tõmmata oliivõliga kerge spiraali.
Kata laud ja lase heal maitsta!