Neli taskukohast ideed köögile uue ilme andmiseks

3341
Värvilised köögikapid

Köögile uue ilme andmiseks on mitmeid erinevaid võimalusi.

Veebiportaal clickme kirjutab, et enamasti kardetakse, et köögi värskendamine eeldab suuri ja kulukaid remonditöid. Tegelikult aga võib alati otsustada pigem väiksemate ent silmatorkavate muudatuste kasuks, mis aitavad samamoodi köögile uut hingamist anda. Nii näiteks võiks kaaluda järgnevaid lihtsaid remondinippe.

Kappide värvimine või lakkimine

Enamasti sõltub köögi visuaalne värvifookus just köögikappidel domineerivast värvist. Kui tegu on seinast eenduvate ning umbes silmade kõrgusel olevate kappidega, torkavad need ruumis ringi vaadates kergesti esile. Kappide juures muudatuste tegemine aitab seega värskendada terve köögi üldmuljet.

Enne muudatuste tegemist tuleb aga kappe lähemalt uurida. Kui tegu puidust kappidega, mida katab üksnes lakk, tuleb vana lakikiht eemaldada ning kasutada uue välimuse saamiseks vastavalt soovile kas heledamat või tumedamat tooni lakki. Kui tegu on aga värvitud kappidega, võiks kappide värskendamiseks nende välimised küljed mõne teise värviga katta.

Seintele värske värv

Köögiseinad

Lisaks köögikappidele tasub kaaluda ka köögi seinte värvimist. Teine värvilahendus võib köögis valitsevat atmosfääri tuntavalt muuta. Värvimine on igasuguste remonditööde juures üsna odavaks ja levinud lahenduseks ning seda just seetõttu, et uus värvikiht loob ruumist koheselt teise mulje.

Kui köögiseinu katab tapeet, võiks selle maha võtta ja otsustada pigem palja seina äravärvimise kasuks. Valida võib kas senisest heledama või tumedama lahenduse. Lisaks sellele on alati variant luua erinevaid mustreid või kasutada unikaalseid tekstuurvärve.

Uued tööpinnad

Tööpinnad on samuti üheks köögi oluliseks visuaalseks elemendiks. Kuna enamasti tegeletakse toiduvalmistamisega just tööpindadel, kipume me neist ajapikku ära tüdinema. Seepärast piisab köögile värskema ilme andmiseks sageli üksnes tööpindade väljavahetamisest.

Erinevaid valikuvariante on ehitus- ja sisustuspoodides üsna palju ning valdavalt on tegu ka üsna taskukohase remonditööga. Kaaluda tasub vastupidavast plastikust ning odavamaid kivist tööpindasid.

Uued kapinupud

Uksenupud

Veel üks väike asi mis mõjutab köögi üldmuljet kõikvõimalikud köögikappide sahtli- ja uksenupud. Niisiis võiks mõelda uute ja odavate uksenuppude soetamise peale. Nii uksenuppe kui muid väiksemateks remonditöödeks vajaminevaid tarvikuid leidub reeglina igas suuremas ehituspoes.