Mida valmistada kannmikseri abil

2879

Igat masti rohkem või vähem professionaalsed kokad armastavad kannmikserit alati käepärast hoida. Kannmikser on väga multifunktsionaalne ja saab hakkama sisuliselt kõigega, nii lõikumise, segamise kui püreestamisega. Õigupoolest saab kannmikseriga vajaduse korral valmistada terve söögikorra, eelroast magustoiduni.

Eelroogade ja suupistete valmistamine
Kui külalised ootamatult uksele koputavad, saab kannmikseri abil kiirelt maitsvaid suupisteid teha. Näiteks võib kannmikseris kokku segada aed-ja köögiviljade dippimiseks mõeldud kastme või hoopiski spinati-juustu täidise, mis koos seenekübaratega ahju lükata. Samuti võib kannmikseriga teha pikantse Prantsuse sibuladipi. Selleks tuleb lihtsalt kokku segada piim, majonees, oliiviiõli, sool, pipar ja Prantsuse sibulasupi kuivsegu (poest saadavad püreesupid). Samas võib teha ka hoopis seenekübarate küpsetamiseks mõeldud spinatilehtedest, peotäiest riivsaiast, maitseainetest ja mitut sorti juustust koosneva täidise.

Suppide tegemine
Kodune supp sobib külma talveõhtusse nagu rusikas silmaauku ja siingi on abiks kannmikser. Alustuseks tuleb olenevalt supitüübist kas näiteks kanapuljong või tomatimahl veega kokku segada – selleks tuleb mikser vaid korraks sisse lülitada. Koguseid tuleb arvestada vastavalt inimeste hulgale. Järgmise sammuna võib kannmikserisse lisada veel kas konserveeritud või värskelt keedetud köögi- ja aedvilju nagu terveid tomateid, porgandeid, ube, läätse või isegi keedetud nuudleid. Kerge nupulevajutus ja värske kodune supp ongi valmis.

Võrratud salatikastmed
Milleks osta salatikastmeid poest, kui neid võib ise teha. Kannmikser on asendamatu abivahend kõigile, kellele meeldib ise valmistada näiteks tuhande saare kastet, kreemjat Gorgonzola juustu kastet või keele peal sulavat palsami äädika kastet, mille jaoks on vaja kokku segada laagerdunud palsamiäädikas, oliiviõli, Dijoni sinep ja maitseained. Peale selle võib kannmikseris veel pasta jaoks värsket pestot teha – püreestada sobivad ürdid, maitseained ja õli.

Maitseained ja lisandid
Kannmikseri abil saab poes käies raha kokku hoida, sest kõiksugu lisandeid, nagu majonees, ketšup ja erinevad maitsesegud, saab kodus ise valmistada. Kuivõrd kannmikserit annab mitut moodi seadistada (püreestamine, vedeldamine, tükeldamine), võivad kodused lisandid külmkapis peagi alalise koha leida.

Pearoad
Toekamatest roogadest võib kannmikseris edukalt näiteks pikkpoissi valmistada, tuleb vaid kokku segada veise- või kalkunihakkliha, vesi, munad, riivsai ja maitseained. Samuti võib teha tšillit lihaga, mis on ehk rohkem tuntud kui chilli con carne. Mikser tuleb seadistada tükeldamise peale ja veise- või kalkunihakkliha võimalikult peeneks teha. Seejärel tuleb lisada tomatikaste, vesi ja maitseained ning maitsev toit, mida võib kasutada nii kastmena kui ka lihtsalt koos juustuga serveerida, ongi valmis.

Hõrgud magustoidud
Kannmikser on abiks ka maitsvate magustoitude valmistamisel. Kui kokku segada toorjuust, hapukoor ja sidrunimahl, on tulemuseks New Yorgi juustukoogi täidis ning samal ajal on see ka ettevalmistus pudingu tegemiseks. Kui pudingusegule veel vett lisada ja see kannmikseris täiuslikult kreemjaks mikserdada, ongi tulemuseks suurepärane puding, mis maitseb täpselt sama moodi nagu poest ostetud.

Pagaritooted
Kannmikser sobib suurepäraselt ka näiteks šokolaaditükikestega küpsiste taina, pirukatäidiste ning isegi koogitaina kokku segamiseks. Lisaks võib sellega valmistada veel vahukoort ning kohevaid koogikatteid.