Mida teha lillkapsa lehtedega – kolm ideed

3001

Lillkapsa lehti ei maksa raisku minna. Suur osa inimesi tõenäoliselt ei teagi, et ka lehti võib mitmel pool ära kasutada. Äraviskamise asemel võiks nende abil hoopis mõnd järgnevatest ideedest järele proovida.

Suppide ja pajaroogade maitsestamine
Lillkapsa lehtedel on küllalt tugev maitse. Neid võiks maitse tugevdamiseks lisada, mis tahes toidule, milles on ka lillkapsast kasutatud. Kõige paremini toimib see nipp suppide, eelroogade ja hautiste valmistamisel. Nii mõnedki inimesed peavad lillkapsa lehtedest lugu ka kõrvalroana – need tuleb lihtsalt keevasse vette panna ja maitsev toidulisand ongi olemas. Lehed säilivad külmkapis (aedviljasahtlites) kuni viis päeva.
Näpunäide. Mõnusa lisandi saab, kui lillkapsa lehed koos küüslaugu ja sojakastmega ahjus ära küpsetada.

Toorelt
Tooreste lillkapsa lehtede söömine on lihtne moodus menüüsse vitamiine ja toitaineid lisada. Lehtedes on täpselt niisama palju vitamiine kui kapsas endast. Ühe portsjoni lillkapsa (umbes 120 ml) sees on ligi pool päevasest soovitatud C-vitamiini kogusest ja palju kiudaineid, mis aitavad söögiisu vähendada.

Tervislikud snäkid
Lillkapsa lehti võib näiteks koos dipikastmega serveerida. Paljudele maitsevad lillkapsa lehed just koos mõne koorese kastmega nagu Hollandi või Mornay kaste. Nii saab külalistele pakkuda midagi tavapärasest erinevat, mis on samas maitsvat ja tervislikku.
Näpunäide. Mikrolainahjus toitu tehes võiks teinekord toidu katmiseks paberrätikute asemel hoopis lillkapsa lehti kasutada. Kui need siis ära pesta ja külmkapis hoida, saab lehti mitu korda kasutada.