Koostisosad
Kuna kõige klassikalisema sushi rulli tegemine sai juba proovitud, otsustasin valmistada california sushi-rulli. Valmistasin sushit kahele inimesele. Antud sushi tegemine eeldab, et on olemas järgnevad komponendid:
120g sushiriisi.
ca 1,5 dl vett.
1 supilusikat riisiäädikat.
1/3 sl suhkrut
natuke soola
2 nori lehte
1 tavaline pakk makrapulki, krabimaitselist liha või küpsetatud krabi.
1 avokaado
peotäis seesamiseemneid
kaunistamiseks kalamarja.
Sushiriisi keetmine
1) Riis tuleb põhjalikult külma veega puhtaks pesta, kuni vesi muutub täiesti puhtaks.
2) Aseta riis kaanega potiga kuumale pliidile ning lase vesi keema.
3) Kui riis keeb, siis kergita poti kaant, sega riisi ning lülita kuumus välja.
4) Keeda riisi järelkuumusel, kaane all 20 minutit.
5) Ca viieteistkümne minuti pärast lisa riisiäädikas, sool ja suhkur ning sega korralikult.
Sushi tegemine
- Lõika norileht kääridega pooleks.
- Tee käed märjaks (et riis ei kleepuks käte külge) ning täida norileht natukene vähem kui 1 cm paksuse kihi riisiga. Jäta enda poolt vaadates kaugemast poolest 1 cm ilma riisita. Pressi riis kokku.
- Keera norileht koos riisiga ümber.
- Aseta krabi- ja avokaadoviilud nori lehe keskosast umbes 1 cm allapoole (pildil asuvad nad keskel, aga peaksid olema natukene allpool.
- Sushi kokku rullimine
- Rulli sushi bambusest matti kasutades kokku. Kuna riis asub nori lehest väljapool, siis pressi tugevalt, et riis jääks kinni.
- Laota seesamiseemned tööpinnale laiali ning rulli sushirulli üle nende.
- Lõika sushi kaheksaks tükiks kasutades väga teravat nuga. Et kergem oleks ühtlasi tükkte teha, alusta lõigates rull pooleks.
- Kui soovid, siis kaunista sushi kalamarjaga.
- Palju õnne, sushi tegemine on selleks korraks valmis!