Mustika toorjuustukook

7105
toorjuustukook

Mustika toorjuustukook

864

Koostisosad:

Koogipõhi:

200g digestive küpsiseid
75g võid

Mustika toorjuustukoogi Katteks:

0,5dl maisitärklist
0,5dl suhkrut
4 muna
400g toorjuustu
1dl vahukoort
200g valget šokolaadi
80g martsipani
ca 300g mustikaid. Sobivad nii marjad metsast kui ka kultuurmustikad. Erilist maitsevahet mina täheldanud ei ole. Võib kasutada mustikate asemel ka teisi marju.

Purusta digestive küpsised puruks. Ära jäta sisse suuri tükke. Sulata potis või ja sega nad omavahel kokku.

865

866

Pane ahi 200 kraadile soojenema ning samal ajal vooderda koogivorm korralikult küpsetuspaberiga.

867

Patsuta segu koogivormi põhja ning küpseta 10 minutit. Järgi, et põhi oleks ühtlase paksuse ning struktuuriga. Vajadusel korrigeeri näppudega. Ära unusta ennem vormipõhi ning ääred võiga kokku teha, et toorjuustukook põhja külge kinni ei kleepuks.

868

Vahusta toorjuust, munad, suhkur ja maisitärklis.

869

Riivi šokolaad ja tükelda martsipan.

871

 

872

Lisa segule vahukoor, riivitud šokolaad ja martsipan ning vahusta segu veelkord korralikult läbi.

873

Vala segu eelküpsetatud koogipõhjale ja lisa marjad.

874

Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Järelküpseta ahjus 30 minutit lahtise uksega. Mustika toorjuustukook on parim kui lasta pool päeva külmkapis jahtuda. Lase hea maitsta!

875