Grillitud kana koriandri ja basiilikuga

1778
Vaja:
  • kolm laimi (mahl ja koor), eraldi lisatuna
  • kolm supilusikat ja 60 ml oliiviõli
  • kolm supilusikat Dijoni sinepit
  • kolm supilusikat gluteenivaba sojakastet (Tamari kastet)
  • kuus hakitud sibulapealset, eraldi lisatuna
  • neli hakitud küüslauguküünt, eraldi lisatuna
  • kaks supilusikat hakitud basiilikut
  • kaks supilusikat hakitud koriandrilehti
  • maitsestamiseks soola ja pipart
  • kontideta kanakintse (1,4 kg)

Alustuseks tuleb kokku segada kahe laimi mahl ja koor, 60 ml oliiviõli, sinep, Tamari kaste, kolm sibulapealset, kaks küüslauguküünt, sool ja pipar.
1. Kana tuleb panna vähemalt neli liitrit mahutava toiduainete säilituskoti või mõne muu sobiva kilekoti sisse.
2. Eelnevalt kokku segatud marinaad tuleb kotis oleva kana peale valada ja lihal pool tundi marineerida lasta.
3. Samal ajal võib grilli või grillpanni sooja panna.
4. Kui kana on parajalt marineerinud, on aeg see kuumale grillile visata ja seitse minutit küpsetada.
5. Kanatükid tuleb ümber keerata ja küpsetada, kuni liha sisetemperatuur on umbes 75 kraadi.
6. Valmis liha võib grillilt ära tõsta ja kõrvale panna.
7. Vahepeal tuleb kastmeks kokku segada järelejäänud laimi mahl ja koor, kolm supilusikat oliiviõli, kolm sibulapealset, kaks küüslauguküünt, basiilik ja koriandrilehed.
8. Viimase asjana tuleb grillitud kana suupärasemateks tükkideks lõigata ja kastmega üle valada.