Juhendaja.ee

Sidrunine spargel peekonis

Kevad rohetab  täistuuridel ja sparglisõpradel on aeg potid-pannid värskete saaduste jaoks valmis panna. Pikk ja sihvakas, alati rohelises ning võrratult kauni ‘juuksepahmakaga’ – spargel on toidumaailmale oma õrna maitse ja krõmpsu tekstuuriga (noorte taimede puhul) kustumatu mulje jätnud. Spargli valmistamiseks ei ole palju vaja, see tänuväärne köögivili maitseb hästi nii röstituna, keedetuna, praetuna, grillituna kui aurutatuna.

Eriti võrgutavalt mõjub spargel mis tahes mereandide ja liharoogade kõrvasena. See sobib tõepoolest kõigega. Krevetid, lihalõigud, peekon … see viimane on sparglisse kohe iseäranis kiindunud. Siinses retseptis saavad need kaks kõige meelepärasemal võimalikul moel kokku ning tulemuseks on lihtne, ent unustamatu maitseelamus.

Valmivaid peekoni-sparglirulle on hea pakkuda eel- või kõrvalroaks. Mõistagi võib neid ka kerge põhitoiduna serveerida.

 

Koostisained

Valmistamisõpetus

 

Midagi keerulist siin pole. Tegu on maitsva ning kiirelt valmiva eelroaga, mida võib tahtmise korral ka niisama maiustamiseks valmistada.