Juhendaja.ee

Neli pastinaagisupi retsepti

Maitsev pastinaagisupp sobib suurepäraselt jahedaks muutuvatesse õhtutesse. See juurikas meenutab küll välimuselt porgandit, aga on märksa tugevama maitsega. Mõnusalt kõhtu täitva supi jaoks võiks proovida järgmisi retsepte.


Lihtne pastinaagisupp

Koostisained:

Esmalt tuleb kõik aedviljad peale pastinaagi koos oliiviõliga panni peale valada ja pruunistada. Seejärel võib lisada pastinaagi ning puljongi ja lasta segul veerand tundi vaiksel tulel podiseda. Aedviljad peavad muutuma pehmeks, aga mitte päris pudruks. Küpsusastme kontrollimiseks võib kasutada näiteks kahvlit. Kui kõik aedviljad on parajalt pehmed, tuleb kogu kupatus köögikombaini sees püreestada ning supp ongi serveerimiseks valmis.


Vürtsikas pastinaagisupp

Vürtsika pastinaagisupi valmistamiseks läheb vaja:

Alustuseks tuleb kõik aedviljad peale pastinaagi kõrge äärega pannile valada ja oliiviõliga läbi praadida kuniks sibulad on klaasjaks muutunud. Seejärel võib lisada puljongi, maitseained ning pastinaagid. Kui supp on pool tundi keenud, võib selle kas kohe serveerida või soovi korral esmalt püreestada.

Koorene pastinaagisupp

Mõnusalt koorese pastinaagisupi koostisained:

Nagu eelmiste retseptide puhul, nii tuleb ka koorese supi valmistamisel alustada aedviljade (välja arvatud pastinaak) pruunistamisega. Piisab paarist minutist või kuniks aedviljad on pisut pehmemaks muutunud. Järgmisena tuleb pannile lisada loorberileht, pastinaagid ja puljong. Nüüd tuleb lasta supil pool tundi madalal kuumusel keeda. Kui aedviljad on pehmed, tuleb supp tule peale maha tõsta ning lasta täiesti maha jahtuda.

Mõne aja pärast, kui supp on juba külmaks läinud, võib loorberilehe välja noppida, vahukoore supi sisse segada ja kogu segu püreestada. Viimaseks sammuks on supi vaiksel kuni keskmisel tulel soojendamine ning soola-pipraga maitsestamine.


Juustune pastinaagisupp

Vaja läheb:

Retsept algab taaskord pannile oliiviõli valamise ning aedviljade (peale pastinaagi) praadimisega. Kergelt pruunistatud ja pehmemaks muutunud aedviljadele tuleb seejärel lisada puljong, pastinaagid ning till. Kui supp on 20 minutit keenud, tuleb see tulelt tõsta ja lasta jahtuda. Maha jahtunud supisegu tuleb veel püreestada ning lisada piim ja juust. Pärast seda pole vaja muud teha kui supp uuesti üles soojendada ning serveerida.