Category Archives: Toit

Neli pastinaagisupi retsepti

Maitsev pastinaagisupp sobib suurepäraselt jahedaks muutuvatesse õhtutesse. See juurikas meenutab küll välimuselt porgandit, aga on märksa tugevama maitsega. Mõnusalt kõhtu täitva supi jaoks võiks proovida järgmisi retsepte. Lihtne pastinaagisupp Koostisained: pool tassitäit tükeldatud porgandit pool sibulat, tükeldatud üks peenestatud küüslauguküüs pool tassitäit tükeldatud sellerit teelusika otsaga tüümiani (värsket või kuivatatud) kolm pastinaaki kaks tassitäit aedviljapuljongit kaks supilusikat oliiviõli… Read More »

Mida valmistada kannmikseri abil

Igat masti rohkem või vähem professionaalsed kokad armastavad kannmikserit alati käepärast hoida. Kannmikser on väga multifunktsionaalne ja saab hakkama sisuliselt kõigega, nii lõikumise, segamise kui püreestamisega. Õigupoolest saab kannmikseriga vajaduse korral valmistada terve söögikorra, eelroast magustoiduni. Eelroogade ja suupistete valmistamine Kui külalised ootamatult uksele koputavad, saab kannmikseri abil kiirelt maitsvaid suupisteid teha. Näiteks võib kannmikseris kokku segada aed-ja… Read More »

Mida teha lillkapsa lehtedega – kolm ideed

Lillkapsa lehti ei maksa raisku minna. Suur osa inimesi tõenäoliselt ei teagi, et ka lehti võib mitmel pool ära kasutada. Äraviskamise asemel võiks nende abil hoopis mõnd järgnevatest ideedest järele proovida. Suppide ja pajaroogade maitsestamine Lillkapsa lehtedel on küllalt tugev maitse. Neid võiks maitse tugevdamiseks lisada, mis tahes toidule, milles on ka lillkapsast kasutatud. Kõige paremini toimib see… Read More »

Mida jälgida aurutaja kasutamisel

Üldjuhul ei kasuta aurutaja omanikud (elektrilist tüüpi ja mitte kastrulile monteeritud vesivanni) seda söögitegemiseks nii sageli kui võiks. Ometi on aurutamine üks parimaid mooduseid mis tahes aedviljade, liha ja kala valmistamiseks. Aurutades kaotab toit märksa vähem aroome, värvi ja toitaineid kui ükskõik millise muu toiduvalmistamismeetodiga. Järgnevalt mõned näpunäited, mis ehk inspireerivad aurutajat köögikapi põhjast senisest märksa sagedamini välja tõstma… Aurutamine… Read More »

Mandlid

Tervisliku toiduvaliku puhul pole kiire ja tervislik sugugi teineteist välistavad.  Paljud inimesed armastavad näiteks mandleid krõbistada ja miks ka mitte? Neid on vahepeal näksimiseks mugav kaasas kanda ja lisaks on nad väga toitainerikkad. Mandlid on tõepoolest kiire ja käepärane toit. Peotäis mandleid on hea lisand värskele salatile või riisiroale. Samas võib neid niisama pärastlõunase snäkina süüa. Mandleid kasutatakse… Read More »

Make your own sandwich peekoni ja värske kraamiga

“Make your own sandwich” ( Tee ise oma võileib.- ing)  annab igale külalisele võimaluse panna kokku täpselt selline võiku nagu ta ise soovib. See on midagi uudset tavalisele snäkilauale ning ma võin garanteerida, et külalistele meeldib see. Katseta julgesti ka muude lisandidega nagu krevetid, kurk, marineeritud sibul jne! Vaja läheb: ciabatta 1 küüslauguküüs õhukesi peekoniviile (soovitavalt Rakvere. need on eriti mõnusalt… Read More »

Maitsvad jõulujoogid

Pakane on juba ukse taga ning see tähendab, et ka jõulupühad on kohe-kohe päral. Pühadeaegsete koosistumiste erilisemaks muutmiseks võib külalistele pakkuda mõnd järgmisest seitsmest jõulujoogist, mida on kerge ja vahva valmistada ning mis sobivad talviste pühadega nagu rusikas silmaauku. Jõulumeeleolu loomiseks pole midagi paremat kui üks kuum tassitäis pühadehõngu. Näiteks võiks kamina juures istudes pakkuda külalistele tassikese kuuma todi. 12… Read More »

Mädarõigas maitsete elavdamiseks

Ilmselt on enamus lugejaid puutunud kokku krehvtise mädarõikaga. Varasematel aastasadadel kasutati mädarõigast eelkõige ravimina, aga praeguseks oleme harjunud seda pigem ahjuprae kõrvale sööma. Mädarõika tugev maitse pole kindlasti igaühe jaoks, aga parajas koguses on see suurepärane lisand nii veiseliha juures kui kanaliha-võileiva peal. Lisaks muule kasutatakse mädarõigast majoneesiga maitsestatud salatite sees ning tegelikult võib värskete salatite sisse lisada… Read More »

Lihavaba elu suunas

Mitmed taimetoitluse peale mõtlevad inimesed muutuvad rahutuks, kui püüavad ette kujutada einet, mis ei sisalda suurt mahlast lihatükki või burgerit ja friikartuleid. Õige meelestatus on taimetoitluse juures äärmiselt oluline. Liha- ja piimatööstuse mõjul on meile juba aastaid ja aastaid sisendatud, et ükski toidukord pole täielik ilma loomsete toodeteta. Praeguseks ei oska paljud inimesed oma menüüd enam ilma lihata… Read More »