Category Archives: Toit

Tervislikud ja isuäratavad toidud sellerist

Seller on üks kõige mitmekülgsemaid köögivilju, mida poeriiulitelt leida võib. Lisaks omapärasele aroomile räägib selleri kasuks ka tõsiasi, et tegu on ühega vähestest taimedest, mille kõiki osasid võib toiduks tarvitada. Seller on väga kaaliumirikas ning sisaldab palju kasulikke vitamiine. Sellerit võib kasutada krõmpsuva lisandina erinevates kastmetes, salatites, suppides ja mujal. Seda võib ka niisama dippida. Toitained Selleril on… Read More »

Taimetoitluse plussid ja miinused

Kõigil tegudel on tagajärjed. Rämpstoit tõstab kaalu ja vererõhku ning lisab inimesi ähvardavate ohtude nimekirja vähktõve. Ebateadlik taimetoitlus võib samuti viia alatoitumuseni ja põhjustada terviseprobleeme. Kõik meie teod mõjutavad meie elu. Iga inimene vastutab ise selle eest, ta suudaks langetada arukaid otsuseid ja täiendaks oma teadmisi valitud elustiili vallas. Nii püsime tervemad, õnnelikumad ja elame kauem. Selle juhendi… Read More »

Suurepärane viina-granaatõuna martiini

Vaja läheb: valget viina (eriti hästi sobib sidrunimaitseline) granaatõunamahla triple sec likööri jääd sidrunit kokteilisegisti martiiniklaasi Granaatõunamahlaga martiini on mõnusalt magusa maitsega kokteil, millega sõpru-tuttavaid õhtusöögi või peo ajal üllatada. Parim kombinatsioon magusast granaatõunast ja viinast ongi toodud just järgnevas retseptis. Erilisema elamuse saamiseks tuleks alati kasutada naturaalset mahla ning segada kokteilid kokku vahetult enne serveerimist. Jää Esmalt… Read More »

Spagetikõrvits

Spagetikõrvits kulub kõrvitsaliste perekonda. Ehkki üldjuhul räägime kõrvitsatest kui aedviljadest, on kõrvitsa vili botaanilises mõttes hoopiski mari. Niisiis, spagetikõrvits on ovaalse kujuga mari, mis võib värvuselt olla nii valge, helekollane kui oranž. Spagetikõrvitsa nimi tuleb sellest, et kui kuumtöötlemisel muutub kõrvitsa viljaliha spagetitaolisteks ribadeks. See sisaldab vähe kaloreid, aga palju muid kasulikke aineid nagu beeta-karoteeni, kaaliumi ja A-vitamiini.… Read More »

Soolapähklipirukad

Vaja läheb 1 pakk Tartu Mill pärmitaigent 300 g riivjuustu 200g suitsupeekonit 200g soolapähkleid Valmistamine 1. Valmista pärmitaigen vastavalt pakendil olevale õpetusele. 2. Tükelda peekon ja puista see lahti rullitud taignale. 3. Puista taignale riivjuust ja hakitud soolapähklid 4. Keera taigen rulli ja lõika sellest umbes 20 viilu 5. Küpseta 200 kraadi juures kuni pirukad on mõnusalt pruunid.

Söödav ohakas – retsepte artišokkidega

Artišokk – juba see nimi tundub kuidagi torkiv ja hirmuäratav. Paneb kohe mõtlema, et mis võis küll selle inimese peas toimuda, kes kõige esimesena otsustas artišokki proovida. Ehkki tegu on tõepoolest maitsva aedviljaga, on selle prepareerimine ning söömine täiesti omaette kunst. Eemaldama peab alumised tugevad soomuslehed ning samuti tuleb küljest lõigata kõik puitunud ning muud söögiks kõlbmatud osad.… Read More »

Saiad muna-suitsukanakreemiga

Vaja läheb 5 viilu röstsaia 3 muna 100g suitsukana 4spl majoneesi soola Valmistamine Lõika saiadest ringid(mina kasutasin pitsi ja sain ühest saias 4 ringikest), soovikorral võid saiad kerglt ahjus ära röstida. Katte tegemiseks keeda munad ja lõika suitsukana pisikesteks tükkideks. Haki munad kergelt läbi ja lisa sinna juurde ülejäänud komponendid, püreesta saumiksriga. Pane saadud segu tordipritsi ning kaunista… Read More »

Punase veiniga harjumine kuue lihtsa sammu abil

Paljud eelistavad valget veini punasele. Viimase maitse tundub lihtsalt, kuidas öeldagi, liiga „kuiv ja parkiv“ ja mis siis muud üle jääbki, kui aina valget veini nautida. Punast veini (nagu ka kohvi) tuleb õppida nautima. Põhjuseid, miks punast veini paremini tundma ja armastama õppida, on mitmeid: see on südamele hea, sobib suurepäraselt tugevamaitseliste ja –lõhnaliste toitude kõrvale ning lisab… Read More »

Õlleküpsised suitsukalakreemiga

Alustuseks valmista klassikaline õlletaigen Selleks on vaja: 200 g või 2 dl õlut 6 dl jahu Sulata või ja lase pisut jahtuda, lisa juurde jahu ja õlu ning sega ühtlaseks. Pane umbes üheks tunniks külmikusse. Rulli taigen õhukeseks ning vormi neist küpsised. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit. Suitsukalakreem 1 pakk toorjuustu 100g skumbriat (külmsuitsu) maitserohelist vajadusel pisut… Read More »