Category Archives: Toit

Kiire ja lihtne apelsinijook

Koostisosad: 1 joogi jaoks: 1 apelsin, 5 jääkuubikut, 1 viil pressitud laimimahla, 4cl tequilat,sool. Koori apelsin ära. Parema tulemuse saamiseks võib ka apelsini naha noaga ära lõigata. Seekärel pane kõik koostisosad blenderisse(väljaarvatud sool) ja blendi korralikult. Hea oleks kui tekiks ühtlaste väikeste jäätükkide mass. Soovi korral tee klaasi äär soolaseks. Pane taldrikule soola, tee klaasi ääred märjaks ja… Read More »

Peekoni-, muna- ja juustuvõileib hommikusöögiks.

Koostisosad 1 võileiva valmistamiseks: 3 riba peekonit. 1 muna. 2 kääru riivsaia. 1 viil juustu. sool ja pipar Lase pann maksimum kuumuse peal soojaks 2 minutit. Seejärel vähenda kuumust keskmise peale ning pane peekoniviilud peale. 3 minuti pärast keera peekonid ümber ning prae neid veel 3 minutit. Kui peekonid on valmis, vala pool rasvast ära ning löö munad… Read More »

Tort Eesti 94

Vajaminevad ained. BISKVIIT PÕHI: 5 muna 5 spl jahu 5 spl suhkrut 1tl Küpsetuspulbrit TÄIDIS: Sulatatud shokolaad. GLASUUR: 2 munavalget 375 g tuhksuhkrut KAUNISTAMISEKS: Shokolaad Taigen Eralda munad. Vahusta munavalge. Lisa järk-järgult jahu ja suhkur ning küpsetuspulber. Kalla taigen eelnevalt valmis pandud vormi. Küpsetamine Küpseta 200 kraadi juures 30 min. Eelvalmistus Lase biskviidil jahtuda. Lõika pooleks ja pane kahe kihi… Read More »

Kuidas valmistada gheed ja miks see kasulik on?

Mis on ghee? Esmapilgul on ghee lihtsalt selitatud või. Pisut lähemalt vaadates tuleb aga välja, et tegu tervisliku ja toiteaineterikka toiduga. Selitatud võid ehk gheed nimetatakse mõnel puhul ka niisama sulatatud võiks. Sellises kontekstis on ‘sulatatud või’ tavaliselt sulatatud ja uuesti taheneda lastud või, mida restoranides sageli mereandide kõrvale serveeritakse. Selitamine tähendab või sulatatamist, keetmist, keemise käigus pinnale… Read More »

10 toiduainet, mida on poest ostmise asemel odavam ise teha

Poeriiulite vahel kõndides head-paremat korvi pannes tuleks alati ka hindadel silma peal hoida. Sellegipoolest saavad teadlikumadki poodlejad teinekord väikese šoki osaliseks kui kassas saadud tšeki pealt mõningate toodete hinda näevad. Pole mingi saladus, et pakendatud toidud on kõrgema hinnaga ning ehkki paljudele kindlasti meeldib mõte värskest koduküpsetatud leivast, pole kaugeltki kõigil võimalust leivategu igal nädalal ette võtta. Ometi… Read More »

Hapendatud porgandid

Hapendamine ei ole siinmail midagi uut, aga üldjuhul räägitakse sel juhul ikka kapsast või kurkidest. Tegelikult on krõpsuv hapendatud porgand niisama hea kui traditsioonilisemad hapendatud köögiviljad. Ei mingit äädikamarinaadi, lihtsalt kange soolalahus, mis annab porganditele (ja tegelikult mis tahes köögiviljadele) omapärase pikantse meki. Hapendatud toidud on ühtaegu maitsvad ja kasulikud ning erinevalt äädikaga marineeritud suupistetest sobivad väikesed hapendatud… Read More »

Sidruni kümme tervislikku kasutusvõimalust

Sidrunid kvalifitseeruvad kahtlemata supertoiduks. Lisaks võrratutele maitseomadustele (ja seda kõiksugu erinevate roogade koostises), on sidrunitel ka väga tervislikud. Sidrunimahlas sisalduvad flavonoidid sisaldavad kasulikke antioksüdante ning just seetõttu leiavadki sidrunid kasutamist niivõrd paljude erinevate hädade ravimisel. Järgnevalt kümme põhjust, miks sidrunid alati käepärast hoida. Neerukivide ennetamiseks. Kui iga päev pool klaasi sidrunimahla juua, tõstab see tsitraadi taset uriinis. Uuringute kohaselt… Read More »

Isetehtud teekotid

Hõrgutava aroomi pärast ostetud või kingitusena saadud puruteel on halb komme kapinurka või riiulise seisma jääda. Valmis teepakikestega kõrval tundub purutee valmistamine pahatihti lihtsalt liiga räpakas ja vaevarikas. Sugugi kõigil pole köögisahtlis selleks eraldi mõeldud teesõela. Selle asemel aga, et teel kapis niisama lahtuda lasta, võib purutee ise teekotikestesse jaotada. Üks levinumaid mooduseid isetehtud teekottide valmistamiseks on kasutada kohvifiltreid.… Read More »

Kook sügavkülma

Koostisosad Vali kook, mida soovid teha. Laimi-šokolaadikook Põhi: 1,5 pakki šokolaadi küpsiseid 120g võid Täidis: 5 munakollast 400g kondentspiima 1dl laimimahla Peale: 100g šokolaadi 1 laim Sidrunikook(pildil) Põhi: 1 pakk klassikalisi küpsised 100 g võid Täidis: 5 munakollast 400g kondentspiima 1dl sidrunimahla Peale: 1 sidrun vahukoor Valmistamine (PÕHI) Mõlemat kooki valmistatakse ühte moodi Purusta küpsised võimalikult peeneks ja… Read More »

Värskete tükeldatud aedviljade säilitamine

Viilutatud või tükeldatud aedviljade käepärast hoidmine aitab söögivalmistamisprotsessi mitmel moel hõlbustada. Kui tükeldamistöö ühel pool, võib värsked aedviljad külmkappi paigutada, et need toiduvalmistamise või niisama näksimise tarvis alati võtta oleks. Paljud aedviljad säilitavad oma omadused ka sügavkülmas. See variant on hea just sügisese saagikülluse tallele panemiseks. Teisalt on sügavkülmas kasutamisvalmis aedviljavaru hoidmine igal ajal mugav. Järgnevalt tuleb juttu… Read More »